Portfolio

torsdag, mars 09, 2017

My bujo setup

Idag ska ni få kika in i min bullet journal! Jag hade under några månader velat prova på att ha en bujo, så jag beställde ett billigt häfte från adlibris. Hade inte kollat måtten så noga så den var mycket större än vad jag hade tänkt mig. Men det gjorde inte så mycket, nu har jag använt den under två månader och jag har experimenterat mig fram och tror mig snart veta vilken slags kalender jag behöver (denna är alltför stor). Här kommer bilder på hur jag använt min bujo!


Såhär ser den ut, svart med guldtext, prickiga sidor inuti. 
Ett minus för onumrerade sidor.


Mitt index som jag fyller på efterhand.


Efter index kommer min årsvy som jag har skrivit för hand och så min bucketlist på andra sidan. 
När något på min bucket list är avklarat färglägger jag ett "moln" runt texten.


Sen kommer min månadsvy. Till vänster har jag rubrik och en översikt över månaden dit jag skriver viktiga händelser. På den högra sidan har jag en to do lista för månaden och habit tracker. Den orkade jag bara ha första månaden, glömde att fylla i den och jag fick inte ut något av det. Därför är bujon så bra! Man kan experimentera sig fram, vecka efter vecka, månad efter månad. 


Som ni ser är mars månadsöversikt mera kompakt men istället provar jag något nytt - mood mandala!


Mood mandalan använder du så att du har olika färger för olika känslor och fyller sedan i ett varv om dagen, hur den dagen har känts. Detta verkar så mycket mer intressant än en habit tracker! Ska bli intressant att se hur många dagar man är glad/ledsen/arg osv. 


Efter månadsöversikten kommer veckouppslagen. En av mina första såg ut såhär. Ganska krejsigt för att vara jag. Men ändå ganska fint. 


Och en månad senare såg ett uppslag ut såhär. Mer kompakt och simplare. Less is more. Dessutom orkar jag inte sätta lika mycket tid på veckouppslagen som i början. 


Jag använder också min bujo att klistra in vackra bilder i, måla med vattenfärger, skriva dagbok m.m.


Jag håller också koll på mina tv-serier och böcker jag läst och såna jag vill läsa. Dessa kallas "collections" i bujo världen. Fin bokhylla va? 


Förutom att rita och måla kan man ju använda washitejp och klistermärken och ja - vad som helst för att pimpa din kalender och göra den roligare! 

Kanske du blev nyfiken och vill prova på att själv ha en bujo?
Var ska man börja?!
Här:


Ryder Carroll "uppfann" bujon och i videon får du en ide om hur du kan använda den. Det enda du behöver är ett tomt häfte. That´s it. Du bestämmer hur du använder den!
Sen vill jag tipsa om en finsk sida: plannerloversfinland, där hittar du all info du behöver för att komma igång! T.ex:
Butiker i Finland som säljer planner stuff: suomalaiset-verkkokaupat/
Sist men inte minst, en väldigt aktiv, peppande och inspirerande fb grupp som ni absolut ska gå med i : plannerloversfinland/ 


Fråga om det är något ni funderar på! :) 

4 kommentarer:

 1. Vilken journal skulle du köpa om du köpte nu? Blev väldigt inspirerad av att läsa detta inlägg :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul om du blev inspirerad! 😊 Om jag skulle köpa en ny journal skulle det bli en Leuchtturm 1917 eller en Traveler's Notebook!

   Radera
 2. Va du har satsat mycket på din BuJo! Jättefin! Gillar verkligen landsman.
  Jag använder inte min så mycket som jag skulle vilja, men jag är jätteförtjust i konceptet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag var lite väl ivrig den första månaden :D Nu har det lite svalnat. Jag söker fortfarande efter den där perfekta kalender-formen!

   Radera