Portfolio

måndag, mars 05, 2018

Barn och hund på bröllop

Nu är det mindre än sex månader kvar till vårt bröllop och idag tänkte jag berätta om hur vi har tänkt gällande barn och hund på vår fest. Med oss inräknade blir vi lite på 80 personer. Jag tycker inte att det var så svårt att bestämma vilka man ska bjuda, nånstans måste man bara dra en gräns och om någon blir sur är det så då. Min släkt är dubbelt större än Ronnies så där kunde jag verkligen inte bjuda alla, jag har 32 kusiner och Ronnie 3. Men det som blev svårt att bestämma var om vi skulle ha ett barnfritt bröllop eller inte. Väldigt länge var vi inne på att ha ett helt barnfritt bröllop men sen läste jag i någon bröllopsgrupp där man bara hade bjudit in syskonbarnen och dessutom blev jag moster för två veckor sedan (det kan ha inverkat lite på mitt beslut, haha) så då tyckte vi att det var en bra kompromiss. Varför vi inte tänkte bjuda barnen till först var för att:
1. Vi serverar alkohol på vårt bröllop. Tycker inte att barn ska behöva se berusade människor. Vi vill inte ha någon sup-fest men det finns alltid någon som dricker lite för mycket.
2. Vi vill att våra vänner och släktingar som är föräldrar, ska få njuta av festen som par och inte behöva springa omkring efter sina barn. 

Det är egentligen hur vi resonerade. Men som sagt, våra tre syskonbarn är bjudna och det tror jag blir bra. 

Har ni nånsin varit på ett bröllop där hundar har varit med under bröllopsfesten? Tyvärr har inte jag varit med om det men vi har tänkt att vår hund Zoey ska få vara med under hela dagen! Jag vet inte ännu om det är en helt idiotisk idé eller en perfekt idé...Problemet är detta, de tre personerna jag litar på att sköta om Zoey är alla på bröllopet. Jag skulle aldrig, aldrig någonsin kunna lämna henne på något hunddagis eller till någon främling. Tänk inte ens tanken. Jag skulle inte kunna slappna av på min bröllopsdag, utan vara konstant oroad över hur hon har det. Jag är lyckligast med henne med mig så hon får nog bara vara med! Jag tänker mig att hon får ha en egen liten hörna bredvid vårt bord så att hon känner sig trygg och jag tror det inte blir något problem att få hjälp med att ta henne ut när hon behöver. Det som jag är orolig för är att hon blir rädd för någon/något och börjar skälla (hon skäller inte ofta men t.ex när hon är rädd eller osäker gör hon det) eller absolut inte kan sova pga allt ljud osv. För trött kommer hon att vara. Men sömnen kan hon ju ta igen efteråt. Zoey kan vara ganska känslig och bli skrämd för de konstigaste saker. Men kanske hon är mer chill om hon får vara med dagarna före bröllopet, då vi dekorerar vid lokalen? Så att hon känner till stället från förr. Tar gärna emot tips och råd angående hund på bröllop! Hon är vår bebis, så det är klart att hon ska vara med på vår stora dag! Kanske hon till och med skulle kunna ha en fejk blomkrans runt halsen på nån bild?

Mvh. Crazy Dog Lady1 kommentar:

  1. Låter jättemysigt att ha med Zoey på bröllopet! :) Sålänge hon har en trygg plats brevid er med nån favoritkudde, eller leksak så kan jag tänka mej att det skulle va chill. HAr ju ingen erfarenhet själv av hund på bröllop, men kan ju tänk mej att det kan va bra att vänja henne vid en större folkmassa och myki ljud innan, så int det gör henne rädd. :) Och helt super idé att hon e med dagarna innan, så e stället bekant! Ha de bra! :)

    SvaraRadera