måndag, juli 20, 2015

Metallskåp DIY

Nu ska ni få se vad jag har pysslat med i helgen! För ett år sedan köpte jag det här metallskåpet på loppis och sedan dess har det fått två lager vit målarfärg. I det mittersta skåpet har vi jackor och skor och det högra har Ronnie sina airsoft grejer i. Men skåpet till vänster har inte blivit utnyttjat så bra. Det har blivit att man proppat det med grejer som man inte riktigt vet var man ska ha. Det är min "Monica-closet" (ni som är FRIENDS fans vet vad jag pratar om), ett skåp som det inte är någon ordning på. Och enligt Ronnie är mitt favoritord "organiserad" så att.....så kan vi ju inte ha det! Därför har jag nu fått ordning på det!

Vi har ganska dåligt med förvaring i vår lägenhet och vi har inte haft något bra system för återvinning och sortering. Vi har bara haft allt i papperspåsar i ett hörn av köket och det ser för jävligt ut. Då kom jag på att jag borde göra hyllor till skåpet och ha korgar för papper, metall, glas och pant.

Det här är inte bästa bilden för här hade vi nyss fört bort en megastor kasse med 10 vinflaskor (obs! från en period på kanske ett halvår, är ingen alkis) och massa glas och metall påsar. Men här har vi haft allt i påsar.

Jag gjorde en skiss och sen fick jag hjälp av pappa att såga upp skivor, jag har ju typ halva lägenheten fylld med verktyg av alla de slag (och alla på tjugo olika ställen), säkert till ett värde av flera tusen, men jag har ingen cirkelsåg. Jag satte upp tre hyllor och det där att mäta upp och borra INNE i skåpet visade sig vara en akrobatisk konst. Men det gick. Jag är ju ändå kreativarebecka......lololol. 

Sen målade jag skåpet med en fin mörkgrå oljebaserad färg, två varv. Den här gången satsade jag på en bättre pensel och det lönade sig verkligen! Det blev så mycket bättre än förra gången jag målade skåpet. Och tusen gånger finare med grått! Korgarna köpte jag på Halppis för någon euro styck och gjorde väääldigt fina lappar så att alla kan sortera rätt, till och med gäster :)))))) they are gonna love me, right? Insidan av dörren visar originalfärgen.


Gillar ni mina DIY - inlägg? Tryck då på gilla här under :) 

2 kommentarer: