Portfolio

söndag, december 31, 2017

2017 i 10 bilder

En årsresumé blir det också i år. Du kan läsa fjolårets här: kanske-det-basta-aret-i-mitt-liv.html
2017 var ett riktigt bra år. Jag har valt ut tio bilder som jag tycker representerar mitt år bäst.


Vänskap och hundar. 
Jag trodde aldrig att jag skulle få en bästis i vuxen ålder, men det har jag nu i Sanna! Jag kan vara mig själv med henne och det är så roligt att våra hundar kommer så bra överens. Vi har haft roliga äventyr tillsammans med alla hundar detta år och fler väntar! Nästa år hoppas jag att vår dogpack utökas från tre till fyra hundar! Zoey är så social och vill vara kompis med alla så jag tror hon skulle bli överlycklig över en lillasyster. Och vi har alltid vetat att vi ska ha fler hundar.


Handarbete & Hantverk
Jag har virkat filtar, mössor, halsdukar, mjukisdjur. Jag har broderat, sytt, stickat och gjutit betong. Ett nytt material jag har jobbat mycket med detta år är läder och min broderade sugar skull tavla har jag jobbat med under hela året. Jag har som mål att få det färdigt under nästa år! Jag vill också fortsätta jobba med läder och göra fler Traveler´s Notebooks. 


Familj
Dessa två är mitt allt, min lilla familj. Dom tröstar, peppar, får mig att skratta....finns alltid där för mig. Jag hoppas vi utökas med både fyrbenta och tvåbenta i framtiden, det finns så mycket kärlek kvar att ge. 


Natur
Att vara ute i skogen vid Gamla Hamn eller vid havet vid Fäboda eller ut på åkrarna på Nabba ger så mycket ro i själen och ett lugn inom mig. Det är något jag behöver, ofta. Vi var mycket ute i naturen detta år men vi gick inte dom där naturstigarna jag hade planerat. Det ska vi göra nästa år!


Böcker & Outlander
Mitt mål för 2017 var att läsa 25 böcker. Tyvärr faller det på 24 lästa och tre halvlästa. Har inte riktigt fått till läsningen nu i December. Jag har fortsatt läsa Outlander sagan och det är så kul att vara i en fandom igen. Jag tror fjärde boken är min favorit. Är nu på femte och den är lite seg, jag menar EN dag pågick i över 90 sidor! Och ett avsnitt kvar av tredje säsongen av Outlander tv-serien, det har varit en väldigt bra säsong, så mycket bättre än andra säsongen. Ge Outlander en chans!


Jobb
2017 var året då jag fick jobb, precis som jag hade skrivit och önskat på min bucket list. Jag fick ett 6 månader långt säsongsjobb på gravgården och jag trivdes så bra! Sen slutet av oktober har jag varit arbetslös men vet ni vad!? I fredags var jag på arbetsintervju och jag fick jobbet! Det är ett vikariat och jag börjar nästa vecka, berättar mer sen. Så roligt!


Hundparken
Det bästa som har hänt i denna stad på hela året helt klart! En hundpark! Den är så bra, vi har fått nya kompisar, Zoey är så glad, hon har fått mera muskler då hon får springa lös och det är så bra träning för socialiseringen. Oftast far vi dit 3 gånger i veckan men nu när Zoey löper kan vi inte fara dit och jag märker hur mycket jag har uppskattat den nu när vi inte kan gå dit. Nå, snart får vi fara dit igen! 


Planner World & Pen Paling
2017 var året då jag upptäckte bujon, Traveler´s notebook, hela planner communityn och på hösten penpaling, att skriva snigelbrev. Mitt skrivbord är inte längre platsen för datorn utan nu skriver jag brev där, har 5 album fulla med klistermärken, fina bilder, stämplar, fint brevpapper, 60 rullar washitejp, scrapbookpapper m.m. Det är en sån rolig hobby! För 2018 har jag skaffat mig en Heidi Swapp memory planner som jag ska berätta mer om nästa vecka!


Personlig utveckling
Vi vill väl alla utvecklas som personer? Lära oss nya saker, släppa fördomar, bli snällare, bli klokare. Jag kollade under taggen "personligt" här på bloggen men jag hade inte skrivit någonting där under hela året. Så jag läste min dagbok för jag har så dåligt minne. Vad har jag grubblat på under 2017? HAR jag haft någon personlig utveckling? Jag hoppas det. Men en litet utdrag ur min dagbok om mod: "Jag tycker jag är modig. Det har jag inte alltid varit dock. Jag försöker fundera ut när jag blev det, om det finns någon vändpunkt där jag plötsligt blev modig. Eller om det bara är den jag är? Även om jag varit blyg och introvert har jag vågat köra mitt eget race, tagit för mig av killar, studerat långt hemifrån, jobbat utomlands, sagt ifrån när andra, djur som människor far illa eller när jag själv blivit illa behandlad, sagt till när någon säger sexistiska, rasistiska saker....Varför? Är det något med att jag överlevde det helvetiska högstadiet som plötsligt gjorde mig modig? Jag vet inte."  Mod betyder förstås olika för olika människor. Det som jag tycker är modigt är kanske en självklarhet för någon annan. Hmm....


Bröllop
Det roligaste detta år är att vi äntligen satte ett datum för bröllopet och jag kunde börja planera vårt drömbröllop! Under taggen "bröllop" kan ni läsa alla inlägg jag skrivit under hösten. Nu när det blir ett nytt år har jag så mycket att skriva om, nästa vecka ska ni bl.a. få se vår Save the date fotografering och STD kort vi skickade ut för ett par veckor sedan! Ni kommer också snart att få läsa om dagen jag sa YES to the dress och om min vigselring. Så mycket roligt väntar oss 2018!

Tack för att ni läst min blogg detta år, hoppas ni vill följa med mig under 2018 också!
Gott nytt år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar