fredag, maj 27, 2016

Mafia Möhippa del 1

Då var det dags att berätta om min systers möhippa som hände förra helgen! Jag delar upp det i två inlägg för annars blir det så långt. 
Min lillasyster Daniela ska gifta sig nästa vecka och vi har planerat hennes möhippa sen januari. Hon har försökt luska ut när möhippan är hela våren men inte lyckats ta reda på det. 
Som tema hade vi Mafia, och alla var utklädda till Mafia män, många också med mustascher och skägg, så även jag. Daniela var helt bombsäker på att möhippan skulle vara först nu inkommande helg, så när det knackade på dörren kl.10 på morgonen, var hon inte riktigt beredd på vad som komma skulle. Såhär såg det ut!

Hon hade vaknat tio minuter före vi kom, hahaha!  


Hon fick ett brev och en packningslista i handen, där det stod kort om vad dagen gick ut på:

"Danielle Deepthroat, du har blivit utvald till inträdesprovet för Mafian. Du har 10 minuter på dig att packa ner det som står på listan och ta på dig din unika utstyrsel! Spännande och farliga uppgifter väntar dig! Om du klarar av alla uppgifter vi ger dig kanske du äntligen välkomnas in i den mytomspunna Mafioson! Vad väntar du på? Sätt igång och packa och dra på dig din vackra outfit!"

Så hon packade snabbt och slängde på sig sin disco-byxdress, hatt och bolero, såå vackert!

Det var bara en tredjedel av gänget (4st.) som plockade upp henne. Sen slängde (nå int riktigt) vi in henne i vår hyrda minibuss och började färden. Från Kelviå till Kokkola där nästa gäng på tre pers väntade, vidare till Danielas mest hatade ställe, Nedervetil där två till väntade och sist hamnade vi utanför Konsta i Kaustby (där Daniela och Janne träffades för första gången) där vi plockade upp de sista två mafiamedlemmarna och de berättade kort om vilka slags uppgifter Daniela skulle göra under dagen. 

Jag, aka Becky Big Boobs och Matilda, aka Fat Tilly. 
Vi hade alla Mafia namn och namnlappar, så roligt!

 
Från Kaustby åkte vi till vår hemby Terjärv och Daniela blev nästan arg då hon märkte vart vi var på väg, haha. "REBECKA! Int far vi vel hejm? Int har väl mamma laga na mat!?" hahahaha. Stackarn. Vi kom dit och åt en fantastiskt god brunch som mamma och två mafiamedlemmar hade gjort i ordning. Vi hade otroligt tur med vädret och kunde äta ute på terrassen. Daniela bjöd på show som vanligt. 
Här dansade hon till Dancing Queen, som sig bör på en brunch. 


Mycket mat åt vi och lääääänge. 


Skåååål för Daniela!


Emilia och Daniela - bästisar sen lågstadiet. 


Efter brunchen var det dags för Daniela att aktivera sig! En äventyrsbana hade vi gjort åt henne, där hon, med hjälp av tre olika rim, skulle hitta till tre olika platser, cyklandes! (hela rundan var kanske 2km max) De tre platserna var grillkåta, busshållsplatsn och stoor stejn. På de tre olika platserna skulle hon söka efter drinkingredienser som vi hade gömt. När hon äntligen kom i mål (vi andra körde efter i bilen och hejade på) fick hon blanda ingredienserna i en plastflaska (så att hon kunde ta med den) och det blev en cosmopolitan! När hon hade avklarat uppgiften, fick hon sångtexten och manuset till nästa uppgift.


.....hon skulle nämligen ha en show på ungdomslokalen i byn! Om det hade varit jag, skulle jag ha fått panik men min syster är min totala motsats. Hon äskar att stå i rampljuset och har varit med i revyer, studerat teater och sång, så det här var perfekt för henne. Hon fick en ganska stor publik iom att en svensexa kom dit och så hade vi också bjudit in lite gammalt revyfolk. Daniela fick sjunga en sång och sen ha improvisationssketcher som hennes två kompisar som hon studerat teater tillsammans med, gjort åt henne.


Sen packade vi ihop oss i bilen och styrde den mot..........

Det får du veta i nästa inlägg ;) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar