Portfolio

måndag, oktober 09, 2017

Bröllopsplanering i min bujo


Dags för bröllopssnack! Idag berättar jag lite om hur jag använder mitt bujo häfte för att planera den stora dagen. Jag har inte hunnit använda den så jättemycket ännu, så ni lär få fler uppdateringar i framtiden. Om ni vill se fler glimtar av bröllopsplaneringen ska ni följa mitt nya instakonto:
plannerbybexi där bullet journaling, bröllopsplanering och happy mail är i fokus.


I min traveler´s notebook har jag fyra häften och ett av dem är dedikerat till bröllopsplanering. Det är ett billigt, rutigt häfte från bokhandeln. Jag tänkte att det skulle passa bäst för ändamålet.


På första sidan finns Index. Här fyller jag i efter hand, har också lämnat nästa uppslag tomt om det skulle behövas. Den randiga plastfickan fick jag i ett happy mail, där kan jag t.ex. spara visitkort eller något. Tyvärr kan jag ju inte riktigt visa alla mina sidor, eftersom jag då skulle avslöja allting. Men av rubrikerna får ni kanske ett hum om hur jag använder mitt häfte.


Här ser ni en del av mitt "timeline" uppslag, där jag listar allt som behöver göras varje månad, med start från 12 månader före bröllopet. I den vänstra balken listar jag alla saker, och i den högra balken (som ni inte ser) skriver jag vad jag har gjort/bestämt/status på den punkten. Jag har reserverat fyra sidor för tidslinjen, får se om det räcker. 


Kanske det roligaste just nu är.....samlandet av bröllopsporslin! Jag har bestämt mig för att alla tallrikar och assietter ska vara olika så redan i våras började jag söka efter fat på loppisar. Assietter är mycket lättare att hitta än tallrikar, jag har redan fått ihop hälften. Hittills har jag bara haft en lista i telefonen men det är ju mycket roligare att ha en tracker i mitt bröllopshäfte. Då har jag en bättre översikt över hur många fat jag har. En tallrik i häftet representerar 3st. tallrikar. Jag ska ha 70st. fat totalt (då är det 4st. extra fat) så jag har en bit kvar! Men jag gillar denna utmaning, det ger mig en ursäkt att gå på loppis varje vecka, hehe. Om någon har asietter och/eller tallrikar med guldkant i bra skick, mejla mig: rebecka.dahlvik@gmail.com (Det får också vara blommor på dem, men inte blåa).

2 kommentarer: