söndag, juli 31, 2016

Varma dagar

 
Varma, lata sommardagar har vi haft. Nåja, inte så värst lata - i alla fall inte för mig. Har nog aldrig fått så mycket motion och varit ute så mycket som den här sommaren. Det ser jag på mängden fräknar och solblekt hår och det är förstås Zoeys förtjänst! Här kommer en liten lista.

Vad var det bästa idag?
Hmm, svårt att bara välja en så jag väljer tre. 1. Efter Z's frukost 08:00 sov hon ända till 11:00 = vi fick sova länge. Så skönt!
2. Hela familjen gick till "lekparken" och busade och lekte. Försökte lära Z att apportera men hon har inte ännu fattat grejen. Nåja, det var kanske för mycket distraktioner att göra det utomhus. Saker hon redan kan: sitt, ligg, upp (från ligg), stanna, vänta, kom, sitt namn. Stolt hundmamma, haha. Vi övar flera ggr varje dag. 
3. Att hon somnade så snabbt så jag fick lite egentid. :D 

Lol, alla punkter handlade om Z. Men det är seriöst bara det som livet kretsar kring just nu.

En rolig sak du gjorde i veckan?
I förrgår hade jag en familjedag med mina syskon och mamma! Vi hade picknick på klipporna vid Fäboda, spelade minigolf, besökte Cikoria museet och åt pizza. Jättekul dag!

Det sämsta den här veckan?
Sen jag blev hundägare stöter jag oftare på andra hundar och deras ägare och eeh...vissa är ju ganska korkade. En granne släpper sina hundar lösa i trapphuset varje gång de ska ut, så de får själva springa upp och ner 2 våningar. Respektlöst? Ja. Tänk om det finns någon i huset som är livrädd för hundar? En annan granne rastar sin hund i samma "lekpark" som vi och har sin hund LÖS. Utomhus, 10 meter från en livlig väg. Hen har ingen som helst kontroll över sin hund och när  hens hund såg Z kom den springande över vägen (?!) och hoppade på mig (lyfte upp Z i famnen) och det tog jättelänge förrän ägaren kom dit och kopplade hunden. Alltså wtf?! Orkar inte.

Vad annat har du gjort under veckan som gått?
Drinkar med Annika vid Pavis, bra diskussioner som alltid. Haft Sverige besök. Läst HP5. Lyssnat på poddar. Virkat när Z sovit. Plockat upp hundbajs (bra träning). Busat och gosat med Z. Torkat upp hundkiss. Gått runt med söndriga kläder (pga valp som biter sönder allt) och inte brytt mig om hur jag ser ut, svettats. Börjat längta efter hösten. 

Gonatt.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar