onsdag, april 12, 2017

DIY Traveler´s Notebook

Idag ska ni få se min hemgjorda Traveler´s Notebook! Efter att ha använt min första bujo i ett par månader började jag söka efter den ultimata kalendern för mig. Jag gillade konceptet med bujon men behövde något mer utöver den. En skissbok är ett måste för mig och om jag skulle kunna kombinera det med bujon och ännu till en dagbok skulle det vara perfekt! Det ledde mig till Traveler´s Notebook. En TN kan se ut på många olika sätt men den vanliga är i läder och har flera gummiband inuti som häftena hålls fast i. Så man kan ha många häften och byta om man vill. Jag funderade på att köpa en men det fanns inga i storlek A5 och ingen färg jag gillade. Så jag gjorde en egen, exakt så som jag ville ha den! Varning för bildbomb!


Min TN är gjord av två olika läder som är ihopsydda, för att jag inte hittade en tillräcklig tjock läderbit. Det ljusa lädret hittade jag på loppis för ett par ynka euro och det rödbruna köpte jag från skomakaren. Hade först tänkt ha det rödbruna lädret till utsidan men ändrade mig, som tur. Det ljusa är så mycket finare! Som dekoration har jag en berlock som föreställer deathly hallows, (hp for life) den har jag tillverkat själv i silver för flera år sen. Och en liten glaspärla i min favoritfärg.


Såhär ser det ut när man öppnar kalendern! Jag har 4 häften. Det första, fantastiska häftet är från märket Papaya och är lite mindre än A5 och det beställde jag härifrån: sandytalarmo. Det har ränder och fungerar som min dagbok! Till vänster har jag sytt några fickor så att jag kan ha med mig pennor, klistermärken m.m.


D E T A I L S


Nästa häfte är mitt bujo häfte. Min dagliga kalender. Detta häfte var svårt att hitta, jag ville ha ett häfte med punkter och storlek A5. Tydligen väldigt ovanligt men till sist hittade jag ett i Monograph - kollektionen av House Doctor och beställde hem två stycken från room21. OBS! På hemsidan står det att häftet är rosa men IRL är det nog brunt.


en av mina veckovyer.


denna vecka pryds bland annat av kycklingar och den här snygga räven!


Det rosa häftet är blanco och är mitt skisshäfte. Det är köpt från min lokala bokhandel.
Det sista, blommiga häftet är mitt random häfte och har rutor. I det gör jag listor, virkmönster och andra random saker jag inte tycker passar någon annanstans. Det köpte jag från Suuri Suomalainen kirjakauppa.


Här ser ni hur gummibanden ser ut på utsidan. Det skulle nog rymmas fler häften ännu, men än så länge är jag nöjd med de jag har. Var tvungen ;) 


Jag är väldigt nöjd med min TN. Just nu uppfyller den alla mina behov. Det är så roligt att fylla i den och ha allt på ett och samma ställe. Dessutom är det så smidigt att kunna ta ut häftena vid behov. Nu fattas bara ett namn för den...något från Harry Potter kanske? Mr. Lockhart!? 😁 

4 kommentarer:

 1. Merlins beard va snygg! Va de svårt att göra "pärmen"? Jag har en TN från Heidi Swapp men jag har inte hittat häften som passar direkt i den (förutom dom två som kom med) och så känns den så liten och smal. Borde kanske pröva göra en egen. Tack för inspirationen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Int egentligen svårt, det tog bara en evighet att sy för hand, då det dessutom var två lager läder. Ja, en sån hade jag tänkt köpa först men jag är så fäst vid A5 storleken + att det är lättare att hitta häften då. Rekommenderar verkligen att göra en egen, om man bara har lite tålamod :D Kul att du blev inspirerad!

   Radera
 2. Va snygg, och så himla fina häften! Jag har helt missat det här med Traveller's Notebook. Passar ju perfekt då man har många olika projekt på gång.

  SvaraRadera
 3. Alltså den här är så fin! Jag klickade in efter att du kommenterat Carolines inlägg om bujo. En sån här fin sak skulle jag också behöva. Jag har alltid kalender, häften och en massa lappar i ett enda virr varr i min väska. Kanske du borde börja ta emot beställningar ;)

  SvaraRadera