Portfolio

torsdag, juni 06, 2019

I vårt nya hem




Nu har det gått en vecka sedan vi flyttade till min och Ronnies hemby Terjärv. En vecka har gått fort då det har funnits så mycket att fixa och göra varje dag. Vi har ännu några lådor kvar att packa upp och imorgon får vi äntligen vår soffa som jag beställde förra veckan så småningom ska det nog börja kännas mysigt.
Något som inte är mysigt är värmeböljan vi haft här sen igår. Det blir olidligt varmt i den här radhustrean, så varmt som 33 grader inomhus?! Samma som ute! Vi lider och hundarna lider ännu mera! Så idag körde Ronnie iväg till grannbyn där det finns större butiker och köpte en AC åt oss. Den har varit igång i flera timmar här i sovrummet med stängd dörr och är nu på 26 grader och jag svettas och försöker få sömn med halsbränna och foglossning och även om jag duschade för en timme sen känner jag mig inte fräsch nå mera. Jag är gravid i vecka 29+1 idag så krämporna blir värre och det blir tyngre att vända på sig. Så jag hoppas på en lite svalare sommar!



Nåja, ska försöka tänka på nåt roligt så kanske jag glömmer bort denna värmebölja....
När började ni sätta upp spjälsäng (och bädda den?), skötbord och tvätta alla bebiskläder? Jag tror jag nog ännu väntar ett par veckor i varje fall. Då vi nyss har flyttat in här vill jag få allt annat så organiserat det går före jag börjar med lillkillens saker. Måste ännu köpa en del saker men det mesta börjar vi ha. Igår började jag virka lite leksaker och gosedjur åt honom, ska göra en barnvagnsmobil och kanske en mobil till sängen också om jag hinner. Jag lär inte ha en tråkig sommar i varje fall, även om det känns konstigt att inte gå till jobbet varje dag. Just nu är jag nog inte superduperglad men det har varit så stressigt med flytten den senaste månaden så jag tycker jag får vara lite trött och sur en stund. Jag har ju packat hela vårt liv i lådor senaste veckorna och sen packat upp allt igen och organiserat och plockat och vikt in alla jäkla kläder i fem olika skåp. Jag vill bara få vårt nya hem färdigt så vi sen hinner njuta av det lite också före V föds. Nu ska jag försöka sova. Gonatt.

1 kommentar:

  1. Både skötbädd och säng blev satta på plats efter att lillen var född. Men han överraskade ju oss o anlände 6 veckor för tidigt också. Babykläderna tvättade jag och gjorde i ordning an efter under graviditeten. 😊 Har också en lista på telefonen men vilka kläder i vilken storlek han har. Så är det enkelt att se när det är behov att komplettera med något, t.ex. När vi går på loppis o så. 😊

    SvaraRadera