måndag, mars 23, 2015

Före och efter bilder på stolen

(Bloggar från mobilen)

Jag hade tänkt ta ordentliga bilder med systemkameran i morse men det var ju inte speciellt ljust pga skitväder så för tillfället får ni nöja er med instagram bilder. Stolen har alltså tillhört min farmor. Hon gav mig stolen i somras och den fick stå i vardagsrummet ett halvår före jag visste hur den skulle se ut. Nån annan som också gör så? Vissa möbler behöver "bo in sig" före man vet exakt vad man skall göra åt dem. Med andra vet man direkt.

Så farmor köpte stolen för sin första lön på 50-talet när hon bodde i Kokkola. Den är väldigt lik "Bambino" som Asko tillverkade på 50-talet men ryggstödet är inte samma så jag vet inte om den är en kopia eller vad? Under det blommiga rosa/lila tyget hittade jag rester av två andra tyger. Jag rev loss den äckliga stoppningen som var fastlimmad i träsitsen. Sen slipade jag hela stolen och spacklade ryggstödet där det hade lossnat faner.

Jag målade tre lager med svart möbelfärg och sen var det dags att ta itu med sitsen. Jag limmade fast en 50 mm (dubbelt så tjock som den förra för jag tyckte sitsen var lite hård) tjock skumgummimadrass på sitsen. Jag hittade tyget på Ateljé Hemmiljö här i Jakobstad. Då fick Ronnie ta över. Jag + sömnad = inte bra. Ronnie däremot är utbildad textilartesan och vet vad han gör så han mätte, klippte och sydde ihop en "påse" som vi sedan nitade fast. Sedan skruvade vi fast sitsen i stolen och då var det äntligen färdigt!

Jag är riktigt nöjd med slutresultatet, ett stort tack till min pojkvän! Nu passar den bra in i vardagsrummet, tror att jag ska sy ett dynvar av tyget som lämnade över....

4 kommentarer:

  1. Alltså! SÅ snygg, önskar man skulle kunna köpa den i butiken :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! :) ja, den blev nog mycket finare än jag trodde från början :)

      Radera