torsdag, mars 19, 2015

Jobba effektivare

Hej och glad torsdag på er!
Vad gör ni idag? Jag fick äntligen skrivit färdigt en redogörelse jag var tvungen att skriva för att jag ska ansöka om fortsatt startpeng. Jag har skjutit upp det alltför länge och idag fick jag äntligen tummen ur och gjorde det. Eftersom jag jobbar hemifrån och det finns distraktioner överallt och jag har dålig självdisciplin tänkte jag ge er lite tips om hur man får saker gjorda effektivt och inte sitter framför datorn i tre timmar och inte får något gjort utan bara läser bloggar och är på facebook. Ni som går i skolan (eller har ett jobb där ni skriver mycket) och kanske redan tycker det här är ett självklart sätt att arbeta kan ju bara småfnittra åt mig och scrolla vidare, hehe. Men för mig som inte längre går i skolan och inte skriver så mycket annat än här på bloggen hjälpte det mig så kanske det hjälper någon annan också?

Om du, som jag arbetar i sovrummet där sängen är obäddad och pojkvännens kläder (eller dina egna) ligger 
på golvet och har bara ett fönster som inte släpper in så mycket ljus har jag några tips! Alla kanske inte är lika konstiga som jag men om jag inte har ordning och reda runt mig blir jag TOKIG. Så börja därför med att bädda sängen, sätt in kläderna (prydligt!) i skåpet, sätt på lamporna, sätt på dig något annat än pyjamas, borsta håret (och tänderna), sätt dig framför datorn, sätt på någon skön bakgrundsmusik (spotify har bra fokus-musik) och sätt timern på din telefon på femton minuter. Stäng alla andra flikar och börja skriva. Fundera inte så mycket i det här skedet på vad du skriver och om det är bra. Bara skriv i femton minuter. 
Sen, när femton minuter har passerat går du igenom din text och editerar och finslipar det. För mig hjälpte det här jättemycket och jag har nyss skickat iväg mejlet med alla dess bilagor. Jag trodde på riktigt att jag skulle sitta här i två timmar. I och för sig var det bara en A4 jag skrev, men ändå. Nu har jag det ur världen!Bilden är snodd ifrån pinterest


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar