tisdag, oktober 20, 2015

Bloggat i sex år + lite livskris

Glömde bort att den 9:e oktober fyllde min blogg 6 år! Känns som en ganska lång tid jag har haft den här offentliga dagboken, men det är SÅ kul att gå tillbaka i arkivet, speciellt de första månaderna jag bloggade och hur otroligt OINTRESSANTA saker jag skrev om, haha. Så jag tänkte göra en liten resa bakåt i tiden och länka några gamla inlägg och visa gamla bilder för jag tycker det är roligt.

Hösten 2009 använde jag läderbyxor, träffade Ronnie, skrev väldigt korta och konstiga inlägg, bar väldigt konstiga smycken som jag gjorde själv (t.ex. ett strassprytt kasettband?) och gick mitt sista år i slöjdskolan i Terjärv. Jag hängde med min syster och Emilia och vi filmade en massa roliga filmer, en av dem kan ni se här. Jag var helt frälst i Tokio Hotel och körde en vit citroen och var supercool.


2010/2011 var jag au-pair i Woodstock, Vermont och tog hand om tre barn sex dar i veckan. Jag fick massor av nya vänner, andra au-pairer men också amerikanska vänner. Vi blev vänner med amerikanska Ian som hängde med varje ny grupp av au-pairer och plötsligt festade vi med Dartmouth-studerande, smet in på college fester på campus och hade fester varje helg i huset som Ian delade med flera andra studerande utanför Hanover i New Hampshire. Har nog aldrig festat så mycket som under mitt au-pair år. Har det nog ut ur systemet nu, hehe. Kolla kategorin "aupair" för alla inlägg under den tiden.


I Augusti 2011 flyttade jag och Ronnie ihop och 500km söderut, till Ekenäs. Mitt i centrum av stan. Han studerade till textilartesan och jag guldsmide. Det var så roligt att bo i hop och vi var så kära!
Där bodde vi då tills jag blev klar i maj 2014. (Han blev klar på två år och jobbade för sin pappa på distans det sista året). Det var nog tre fina år det. Unga, smala och vackra var vi, haha.


Känns lite onödigt att göra en throwback på det senaste året, men ni kanske vet att vi nuförtiden bor i Jakobstad, Ronnie studerar på Novia och jag är väldigt arbetslös. För mig känns livet ganska förvirrande och fittigt just nu - för att vara helt jävla ärlig. Det här året har varit omtumlande på flera år och jag är helt jävla lost. Vet inte alls vad jag vill jobba med, för ett år sedan var det solklart men nu är allt det borta. Orkar inte studera, orkar inte jobba med något som jag inte finner ens lite intressant. (och då har jag sökt städjobb och annat "skitgöra"). Vill absolut inte ha eget företag, inte min grej, det vet jag nu. Har försökt fundera på mina skills och det enda jag kommer på är typ att jag är bra på att organisera!? Men vad fan ska jag göra med det? Jobba som postsorterare eller vadå? Haha, nä hoho. Men jag litar på att det ordnar sig. Någon gång måste det ju göra det. Eller?

2 kommentarer:

  1. Bibban! Vetjahe! :) ö. Kusin gurka

    SvaraRadera
    Svar
    1. Yes i know. My dreamjob typ. Borde kanske sök? :)

      Radera