torsdag, oktober 15, 2015

Patronus painting

Jag har heeelt glömt bort att visa er tavlan jag fick i 25 års present av min pojkvän för några veckor sedan! Om ni inte har märkt så är jag ett stort fan av Harry Potter och tavlan föreställer en Patronus, i form av en kronhjort. 
För er som inte är insatta kan jag kort berätta om vad en Patronus är.
Ordet Patronus betyder beskyddare på latin och i Harry Potter är detta en skyddsbesvärjelse mot dementorer, som är hemska varelser som kan suga ut din själ så det är ju kul om man kan skydda sig mot dem. Harrys patronus är en kronhjort, alla trollkarlar och häxor har olika slags djur som patronusar, t.ex Hermiones är en utter och min favoritkaraktär Luna Lovegoods patronus är en hare. 


via GIPHY


Ronnie målade tavlan så länge jag var vid Ikea, kul att han målade just denna scen från min favoritbok, för den råkar vara mitt favoritstycke i fången från Azkaban, jag frågade om han visste om att det var mitt favoritstycke men det visste ha inte! Iofs har jag pratat rätt länge om att nästa tatuering ska vara just Harrys kronhjort så det var kanske därför. Men jag älskar tavlan, tack älskling!

3 kommentarer:

  1. Oj, vilken fantastisk och unik gåva att få! :) Tavlan är verkligen superfin!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja verkligen, jag blev så chockad och glad när jag fick den! :D

      Radera