onsdag, oktober 14, 2015

Pieni KarhunkierrosDå var det dags att skriva om vår resa till Ruka. Jag har hundratals bilder från resan så jag valde ut mina favoriter och delar upp de i tre inlägg, eftersom vi gick tre olika naturstigar. Idag får ni bekanta er med Pieni Karhunkierros som vi gick på lördagen. Den är 12km och för oss tog det fem timmar att gå den. Jag har aldrig gått stigen förr och det jag gillade med den var att terrängen och omgivningen ändrades så mycket att det sällan blev tråkigt för det fanns alltid något nytt att se bakom nästa krök. 

Myllykoski.
Pappa aka skogsmannen/fågeltalaren matade vilda lavskrikor. Han ba: vill ingen annan prova? Jag ba: Aldär i liivi! (fåglar är fina att se på men jag vill int ha dem i mitt face eller röra i dem)
Mitt resesällskap! Mamma, pappa, bror. Tyvärr kunde inte vår syster komma med på resan pga. jobb.
Kallionportti! Jag som har höjdskräck tyckte det var lite obehagligt att vara så högt uppe. Och det blev inte bättre av att mamma ska ställa sig på kanten, greppa ett träd och posera för ett foto! Jag ba: mamma, kom boooooort! Vet inte hur många gånger den här resan jag har stått och ropat åt dem att komma bort från kanten för jag blir så orolig. Tänk vilken orolig mamma jag kommer bli....omg. 

Men vackert var det ju!
Mina ben kändes som gelé efter att ha kommit nerför berget, hjälpte ju inte direkt att det var is på trappstegen....dessutom gick vi "fel väg" så trappan ner var trappstegen smalare än vanligt så det tog extra länge att gå ner och jag snubblade på varannat steg. Det var egentligen enda gången jag tänkte "jag kommer snubbla och dö" under resan gång men annars var det helt kul, haha. 
Dags för matpaus! Vi kokade (ok mamma och pappa) korvsoppa i stugan som vi hade med i termos, det var sååå gott och man blev inte sådär äckligt mätt utan det mättade lagom, det var ju ganska kallt så den varma soppan värmde magen. Tips!
En klassiker till höger. Vi har en likadan där pappa håller upp Empire state building i NYC.
Mamma njuter av solen på den sista hängbron på vägen tillbaka. Vi hade så tur med vädret! Båda dagarna vi vandrade var det strålande sol och blå himmel! 
Älskar bilden till vänster. 
Den sista trappan och så var vi i mål. 

4 kommentarer:

 1. Det är så fint där! Dit har jag också varit flera gånger! dock bara gått pieni karhun kierros en gång :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är väldigt vackert! Man blev nog lite sugen att börja utforska naturstigarna här omkring nu :)

   Radera
 2. Jag och Dani var o vandra pieni karhunkierros för ngt åt sen, vi hade inte tillräckligt med mat med på turen, så med spagettiben for vi efteråt till närmaste bar för å äta hamburgare o franskisar ;) å så vaalt man ganska lemin efter alla trappor. :) /Evalis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj nee, haha! Joo, min vadä känsta som att di sko spräng i två dag baket :D kuna knappt gaa...men en fin upplevelse var i!

   Radera