tisdag, december 08, 2015

10 saker jag stör mig på i bloggvärlden

Ibland måste en få avreagera sig lite så här kommer min lista på saker jag stör mig på när jag surfar runt på diverse bloggar och andra sidor. Ta det inte personligt! Det finns säkert något jag gör som stör någon därute. • När folk skriver "endå". Det skrivs ÄNDÅ. Jag har märkt att det är väldigt många därute som inte vet detta.


När folk skriver ett riktigt långt inlägg och det är skrivet såhär.
Det är väldigt, väldigt irriterande. 
Det är mycket lättare att läsa en lång text 
om den är vänsterjusterad än centrerad och uppdelad i stycken. 
Ett tips bara! • Dåliga mobilbilder där en knappt ser vad bilden föreställer eller folk som fotar selfies med blixt i en spegel....Hellre ett inlägg med bara text än en dålig bild. En blogg som endast har dåliga mobilbilder orkar jag inte läsa, sorry. Jag säger inte att alla mobilbilder är dåliga, absolut inte. Men alla har inte öga för sånt, hehe.

 • Hundra bilder på samma sak i ett inlägg. Less is more people! Välj de bästa, inte alla 75.

 • När folk inte läser igenom sina inlägg och det är tusen stavfel i en text. (Ja, jag vet att det finns folk med läs och skrivsvårigheter) Det är inte SÅ tungt att läsa igenom sin text en gång före man publicerar. Jag läser mina inlägg åtm. en gång före jag publicerar något. 

 • När folk skriver om sina privata problem (t.ex. bråk inom familjen). Det är inte ok.

 • Pytte, pyttesmå bilder så att en knappt ser vad bilden föreställer. Om det är en skarp och högupplöst bild, go big or go home.

 • En blogg där varje inlägg handlar om vad en gjorde den dagen. Alltså en vanlig vardag, bara att en räknar upp exakt vad en gjorde, vad en åt. Så otroligt ointressant! Alltså klart en kan IBLAND skriva såna inlägg (det gör jag också) eller om en har ett väldigt spännande liv osv. men om varje inlägg handlar om det - jag läser inga såna bloggar tyvärr. Skriv istället ett inlägg om något speciellt du gjorde och visa bilder på det eller ett inlägg om vad du köpte på rean osv. Less is more - igen. 

 • Inlägg där bloggaren först hintar om att det är jobbigt för tillfället privat men inte vill berätta desto mer och skriver att hen inte vill prata om det, och avslutar inlägget med att be folk att ställa frågor. I nästa inlägg är bloggaren överraskad över att hen inte fått några frågor. Really, you didn´t see that one coming? 

 • När bloggaren skriver att "det är något spännande på gång och tids nog får ni nog veta vad det handlar om" som t.ex. Kenza håller på med nu. Gaaaah så irriterande! Vi vill veta nu och inte om ett halvår! :D :D Bara för att förtydliga, älskar Kenza och naturligtvis är det ju ett smart knep att hålla sina läsare i spänning. Men ni gör oss såååå nyfikna!
Vad irriteras ni av i bloggvärlden?
3 kommentarer:

 1. Hahaha det sista gjorde ju jag :D men det tog ju inte SÅ länge innan min hemlighet avslöjades. Jag är inte så intresserad att veta vad folk åt under dagen, om de inte nu har fina bilder och recept. Och så är det jobbigt om folk nömner en massa namn i sina blogginlägg om jag inte har en aning om det är en kompis, syskon, chef eller farmor som har namnet :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag är nog skyldig till att ha gjort det själv :D Ja, det kan nog vara irriterande om man inte känner till bloggaren så bra och hela hens släktträd och vänner :D

   Radera
 2. Det var många bra punkter! ...eller dåliga, hur man nu ska se det :P centrerade texter borde förbjudas om de är längre än två meningar!! ;D

  SvaraRadera