onsdag, december 30, 2015

Bokutmaningen - hur gick det?

Mitt mål: 52 böcker.
Lästa böcker: 47


Ett av mina nyårslöften var att jag skulle ta tag i läsningen igen och försöka mig på att läsa 52 böcker under året 2015. Vissa kanske tycker att det är lite väl mycket att ta i på en gång men jag har alltid läst mycket förutom då för ett år sedan då jag inte hade någon läslust. Men jag har verkligen haft ett roligt bokår, böckerna förgyllde absolut min gråa, trista vardag! En gång i månaden ungefär blev det en kul kväll av att sätta sig vid datorn och söka reda på nästa månads böcker, läsa recensioner och kolla om boken fanns vid mitt bibliotek. Jag har fått ta del av vackra historier, och fastän jag inte läste 52 böcker, tycker jag att mitt försök på 47 (möjligtvis 48, läser "Saker vi inte säger" av Sheila O´Flanagan för tillfället men den är ganska tjock och jag är lite mer än halvvägs så vi får se...) böcker är ett riktigt bra resultat!

För nästa år tror jag att jag ska ha 50 böcker som mål, det kanske jag klarar av! Jag har använt mig av Goodreads som är synkat med FB och här hittar ni mitt bokår 2015! Det är en bra sida att använda sig av, tips!  Alla mina recensioner hittar ni under "böcker" och ni som har uppskattat mina recensioner under året och kanske fått ett boktips, lämna gärna en kommentar eller tryck på "gilla", det skulle betyda mycket för mig, eftersom jag har satt väldigt mycket tid på detta under året men inte fått så mycket feedback. Vill ni att jag ska fortsätta med dom eller är de onödiga? Nu vill jag slutligen sammanställa 10 böcker jag läst under året som var bra och som jag kan rekommendera åt er.


Den roligaste boken:


Den bästa deckaren: 


En bok jag grät till:


Den bästa chic-lit boken:


En bra bokserie:


En bra finlandssvensk bok: 


En bra ungdomsbok:


Den mest originella bokidén:


En bok som berörde:


En bok jag fortfarande tänker på ibland:


Om jag var tvungen att välja endast tre böcker av de jag läst under året och rekommendera vilka ni ska läsa skulle jag välja så här:

 1. The light between oceans av M.L. Stedman
 2. Öppnas i händelse av min död (The husbands secret på engelska) av Liane Moriarty
 3. En man som heter Ove av Fredrik Backman

Alla dessa böcker kommer få dig att gråta och röra upp tankar; om vad som är viktigt här i livet. Dessa böcker kommer att få dig att känna. Var beredd på det :)

2 kommentarer:

 1. Fortsätt med bokrecensionerna! Jag är alltid på jakt efter ny läsning och suktar efter tips på nya intressanta böcker! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok, bra! Då fortsätter jag :D

   Radera