söndag, december 27, 2015

Julklappar i trä och silver


Den här julen var det några som fick smycken i julklapp av mig.


Ronnies mormor Ritva fick ett armband gjort av två silverskedar, ett som har varit hennes gamla men som hon inte visste att numera fanns i min ägo. Jag råkade ha en exakt likadan sked som hade ett annat namn graverat på sig men efter en halvtimmes slipande var det borta. Sen borrade jag några hål, glödgade skedarna och hamrade dem så de fick en rundare form och lite polering på det så var det klart!


Jag gjorde en slipsnål i silver och valnöt till min pappa. Jag har inte gjort en slipsnål förut, så det var en helt ny grej och det var faktiskt ganska roligt att tillverka den! Jag gjorde en ram i silver som jag lödde fast i slipsnålen (som jag alltså köpte färdigt) och slipade och polerade den. Sedan sågade jag till en valnötsbit som jag passade in genom att fila och slipa, och slutligen limmade fast med superlim. Jag behandlade träet med olivolja. 


Min blivande svärmor Heléne fick ett halsband gjort av samma sked som blev till ett armband till hennes mamma Ritva. Heléne blev farmor för lite mer än ett år sedan, då Ronnies lillebror blev pappa till tvillingpojkar, så jag tyckte hon behövde ett farmor-halsband med sina barnbarns initialer på. Om det kommer fler barn så kan man bara fylla på med fler berlocker ;)

4 kommentarer: