torsdag, juni 04, 2015

DIY drömfångare

Detta inlägg är tidsinställt, egentligen är jag hos min farmor och farfar med mina syskon just nu. Vi ska storstäda hela huset för fammo smäller till med 80 års kalas om ett par veckor. Antagligen klipper jag gräsmattan som bäst, jag är den bästa gräsklipparen enligt faffa, hehe. 

Idag vill jag visa er vad jag pysslade med hela förra helgen. Jag har länge velat ha någon konst eller något ovanför sängen då det är så tomt där men varit osäker på vad jag ska hitta på. Sent på fredagskvällen fick jag såklart någon snilleblixt (pinterest ni vet....) och ville göra en drömfångare NU GENAST! Ibland är mitt tålamod ganska skit. Dagen efter gick jag ut på jakt efter vide och plockade med mig några kvistar och väl hemma plockade jag fram järntråd, sax och tråd och satte igång! 

 Efter att ha bundit ihop kvistarna med järntråd virade jag tygremsor runt hela vägen och använde vit tråd att knyta fast remsorna. Sen använde jag vitt garn till att göra "spindelväven". Jag gjorde en stor, en mellanstor och två små drömfångare. 

Så började det roligaste, utsmyckningen! Jag plockade fram alla mina pärlor och fjädrar. Hela det här projektet kostade 0€ för allt jag behövde hade jag hemma. Jag har samlat på mig pärlor sen jag var femton så det finns ganska mycket vid det här laget. 

Jag broderade också fast små guldfärgade pärlor på de mindre drömfångarna och på den större trädde jag fast bruna/guldfärgade pärlor på vit tråd. 

På söndag kväll var den färdig så det tog ganska länge att göra den men det var bara kul!
Är väldigt nöjd med min drömfångare!

2 kommentarer:

 1. Alltså ÅH! Har velat laga mig en egen drömfångare i flera års tid nu, men det har liksom aldrig blivit av. Efter att ha läst det här inlägget, blir det nog att jag får knåpa ihop en egen! :)

  Och din drömfångare blev ju hur fin som helst! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack :) Det var jättekul att göra den, do it!

   Radera