måndag, november 23, 2015

Måndagsmys

Det är måndag kväll och snart börjar Walking Dead. Jag har haft en väldigt bra helg, fått umgås med lillabror hela helgen och med vår kusin och hennes familj igår. Idag har jag sovit lääänge och var en sväng in till stan för att hämta ut några böcker på biblioteket och så gick jag och Ronnie hem tillsammans. Vilken fin dag vi hade idag! Solen kikade till och med fram.
Jag lånade de tre första böckerna ur "Tomorrow" serien av John Marsden. Jag läste böckerna för kanske tio år sedan och jag älskade dem då. Därför tänkte jag läsa om dem nu i vuxen ålder för att se om de faktiskt var så bra som jag minns dem som femtonåring. 
Historien utspelar sig i Australien, ett kompisgäng på sju personer åker ut i bushen för att campa i fem dagar. En natt flyger det plan lågt och snabbt över dem men det är inget som det tänker desto vidare på. När de återvänder till sina hem hittar de övergivna hus, djur som är fastbundna och döda, elen är borta och telefonen ur funktion. Australien har blivit invaderat. Ungdomarna återvänder till "Helvetet", en undangömd dalgång. Nu måste de överleva ute i vildmarken och snart måste de leta reda på mer proviant och försöker söka efter andra människor. Ungdomarna bildar en gerillagrupp och är med om livshotande händelser....

Låter inte det sjukt spännande? Någon annan som läst serien? 
Det tycks vara väldigt svårt att få tag på böckerna på svenska, de har tyvärr slutat trycka den. 
Vissa finns på adlibris men jag skulle vilja köpa hela serien på en gång, på endera svenska eller engelska. Måste fortsätta söka...

Måndagsmys när det är som bäst!

2 kommentarer:

  1. Alltså vilket sammanträffande! ! Satt och funderade för någon dag sedan på dessa böcker och vad de månne hette och vem som hade skrivit dem. Ny fick jag svaret på det. Borde själv läsa om dem för att se om de är lika bra som man minns.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä va kul! :) jag började tänka på dem också här för några veckor sedan, kom heller inte ihåg vad de hette. Tydligen finns det också en film, som handlar om första boken! Hittills är den nog lika bra som jag minns, kom inte ihåg att dom är roliga också :)

      Radera