fredag, september 04, 2015

Kommentera mera!

En sak som jag har märkt (jag är knappast den enda) det senaste åren i bloggvärlden är att folk kommenterar inte lika mycket längre. Till och med de stora bloggarna i Sverige får väldigt lite kommentarer nuförtiden. Jag kommer ihåg när ex. Kenza hade hundratals kommentarer på varje inlägg för några år sedan men numera kan hon endast ha 10 kommentarer eller inga alls.

Har vi blivit så lata med att ta några minuter från vår dag för att skriva en kort rad åt alla fantastiska bloggar som vi läser gratis varje dag? (En orsak kan ju också vara att många läser bloggar via telefonen och surfplattan och det kan vara svårt att kommentera via dem). Jag köper iaf inga tidningar längre för att jag tycker jag får den inspirationen jag behöver via bloggar. Så mycket jobb som vi alla sätter bakom våra bloggar, skulle inte vi kunna anstränga oss lite mer med att kommentera? Jag blir i alla fall superglad för varje kommentar jag får och svarar på varje en för det tycker jag att en bra bloggare ska göra.
Det är klart att man kan bli frustrerad när man ser hur många som faktiskt läser ens blogg men får ingen feedback för ett inlägg som har tagit två timmar att skriva? Det är ju inte bara att skriva utan det ska fotas, bilder ska överföras, redigeras osv. Det är mycket jobb. Jag har till och med en "gilla" ruta under varje inlägg som ni, som inte vågar kommentera kan kryssa i - det är bättre än ingenting! Om ni alltså gillar det jag har skrivit, haha.

Själv har jag inte haft ett enda bloggsamarbete i mitt liv och aldrig haft reklam på min blogg (förutom mina egna smycken förstås) för att jag själv inte alltid orkar läsa bloggar med massor av reklam. Och jag hoppas att ni har uppskattat det? Men det lär bli ändring på det för så mycket tid som jag lägger på bloggen tycker jag att det skulle vara kul att förtjäna lite på den. Speciellt nu när jag är arbetslös.

De senaste dagarna har jag kommenterat mycket mera än jag brukar på andras bloggar och genast fick jag fler kommentarer så det är nog det som gäller också - att synas på andras bloggar.
Hur som helst.....jag ska själv bli bättre på att kommentera och hoppas ni också gör det! Eller om ni inte vågar, tryck på gilla istället. Det skulle betyda jättemycket för mig.

6 kommentarer:

 1. Jag ha faktiskt börjat kommentera mera när jag börjat Läsa.urfplatta. Det är inte så jobbigt att kommentera via den heller

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaha, kanske det bara är min ipad som är krånglig då :P

   Radera
 2. Min iPad Air 2 gör jag ALLT på nu, från att redigera bilder, blogga och läsa andras bloggar. Och jo, kommentarer är alltid roligt att få. Även om man vet ens egen statistik är det svårt att tro på den när kommentarsfältet kan eka tomt ibland. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läser också nästan uteslutande bloggar via ipaden, det är så behändigt. Ja, så är det. Nu har jag ju en ganska liten blogg men mera kommentarer tackar man ju inte nej till :)

   Radera
 3. jag förstår inte heller varför det är så jobbigt att lämna en kommentar ibland - jag kommenterar massor! Dock läser jag ju också bloggar via laptopen, för tycker det är mycket trevligare än via smartphone som ändå har mycket mindre skärm etc..

  SvaraRadera
 4. Kommentera mera är överlag något som folk borde, alltså inte bara i bloggar, utan annars också. Men jag håller med dig, det är viktigt för en bloggare att få kommentarer.

  SvaraRadera